test
Spring naar hoofd-inhoud

Sturen op data

Geen beslissingen meer op onderbuikgevoelens, maar puur fact-based management.


Heb je vaak het idee dat er veel meer te halen valt uit de productie, maar weet je niet precies hoe? Dat voor je gevoel bijvoorbeeld een onderdeel veel te vaak defect is, dat een logistieke handeling te vaak misgaat of teveel tijd in beslag neemt, de machine te langzaam loopt etc, maar dat je daar geen harde gegevens van hebt?

Met ProMISe behoort dit tot het verleden. Deze tool maakt het eenvoudig om alle verstoringen in het proces te registreren inclusief de oorzaak. Met systeemintegratie kan het zelfs volautomatisch. ProMISe wordt dan gekoppeld aan de PLC/SCADA-systemen van de machines en leest bijvoorbeeld signalen of een machine loopt of niet. Al deze parameters worden helder weergegeven in een OEE-grafiek of een Pareto-analyse en zie waar en waardoor in het productieproces de meeste verstoringen voorkomen. Vervolgens kun je actieplannen opmaken om dit te voorkomen.

Geen beslissingen meer op onderbuikgevoelens. Gewoon puur fact-based management.

Lees in onderstaande artikelen op Procesverbeteren.nl hoe ProMISe, toentertijd nog CVT, heeft bijgedragen aan de verdubbeling van de doorstroom en een halvering van de kosten bij het toenmalige NedCoat:

NedCoat haalt maximale uit machinepark

Mens en machine verbeteren doorstroom NedCoat



Geïnteresseerd?